СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА ДОДЈЕЛЕ СЕРТИФИКАТА

"ЕКСПЕРТ ЗА ПОРЕЗЕ"

ПОЛАЗНИЦИМА ПРВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПОРЕСКЕ АКАДЕМИЈЕ

Хотел Босна, Кристална сала, 22. фебруар 2024. године

Почетком марта прошле године почела су предавања првог циклуса Пореске академије која су имала за циљ да полазницима омогуће проширивање постојећих и стицање знања вишег нивоа из области пореза и њихово оспособљавање за примјену у пракси.

Програм Пореске академије у трајању од 120 часова креиран је од стране најбољих теоретичара и доказаних практичара из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Хрватске и Федерације БиХ. Програм је реализован у временском периоду од три мјесеца, конципиран у три модула:

  • Основе савремене теорије пореза;
  • Примјена директних пореза у пракси БиХ и
  • Примјена индиректних пореза у пракси БиХ.

За потребе Пореске академије креирана су три приручника према називима модула.  У извођење наставе било је укључено више од двадесет врхунских познавалаца пореза, међу којима су универзитетски професори економских и правних факултета из Београда, Бањалуке, Подгорице, Загреба и Сарајева, те експерти пореских институција Босне и Херцеговине. Осим потврђене користи коју Пореска академија има за полазнике, неспорн је значај овог програма едукације и за ширу друштвену заједницу. У прилог томе говори чињеница да је Пореска акдемија подржана од стране Министарства финансија Републике Српске, Пореске управе Републике Српске као и Управе за индиректно опорезивање БиХ. Из прве генерације полазника сертификат под називом „експерт за порезе“ стекло је више од 150 полазника.

Проф. др Дејан Поповић, предсједник Савјета Пореске академије и проф. др Гордана Илић, члан савјета Савјета Пореске академије

Проф. др Драган Микеревић, предсједник УО СРР РС

На свечаној промоцији која је одржана у Кристалној сали хотела Босна у Бањалуци сертификате је полазницима уручио предсједник Савјета Пореске академије и један од предавача, емеритус проф. др Дејан Поповић. Професоер Поповић је био  вишегодишњи професор Правног факултета Универзитета у Београду на предметима Пореско право, Право међународних пореских уговора, Порески систем Републике Србије, Пореско право Европске уније  и  на предмету Сукоб закона у међународном пореском праву. Такође, професор Поповић је предсједник Српског фискалног друштва (националног огранка International Fiscal Association) и члан Европског удружења професора пореског права (EATLP). Свечаној церемонији поред чланова Савјета Пореске академији присусутволи су: предсједник Управног одбора Савеза проф. др Драган Микеревић, генерални секретар Савеза проф. др Новак Кондић као и чланови Скупштине Савеза рачуновођа и ревизора Републике Српске.  На крају свечане церемоније присутнима се обратио проф. др Драган Микеревић честитајући полазницима на стеченом сертификату, уз жеље за даље напредовње у каријери и професионални развој. На крају свечаности за учеснике је приређн коктел.

Савјет Пореске академије

Радно предсједништво Скупштине СРР РС

Чланови Скупштине СРР РС

Scroll to Top